Nápoje, ktoré sa nám „ukladajú“

Cvičíte, držíte diétu, ale napriek tomu sa kilá akosi vôbec nehýbu smerom dolu. Aj keď si vravíte, že robíte všetko pre to, aby ste dosiahli želanú váhu, možno zabúdate na dôležité nápoje, ktoré pijete. Ich nesprávny výber vám môže narobiť poriadnu neplechu.


  • Veľa kávy

Ak patríte medzi kávičkárov, neubúdajúce kilá môžu byť dôsledkom pitia kávy. Laté, kapučinko, smotana do pressa a k tomu dva cukre. Ak toto spravíte trikrát za deň, nemôžte sa čudovať, že vaša váha sa nehýbe. Neovplyvní ju jedine čistá káva, bez mlieka, smotany a cukru. Stavte preto na klasické presso či ristretto. Ak sa neviete sladkej kávy vzdať, vymeňte cukor radšej za med.

  • Light neznamená neobmedzene

Ak vidíme na fľaši nápis light, nie je to zárukou toho, že môžeme do seba liať hektolitre nápoja. Ak ich pijete veľa, nemôžete sa potom čudovať, že s vašou váhou sa nič nedeje. Umelé sladidlá, ktoré nápoje obsahujú, spôsobujú, že máte náhle hlad, a tak sa pustíte do prvého jedla, čo vám príde pod ruku. A to nie je zrovna cesta k štíhlej postave.

  • Nevyhýbate sa alkoholu

To, že z alkoholu sa priberá, vieme predsa všetci. A ráta sa aj jedno-dve alkoholické mojitá na terase. Okrem alkoholu majú navyše miešané drinky aj dosť cukru. Alkohol navyše podporuje aj chuť do jedla, takže zasa vás to ženie k nadmernej konzumácií, ktorej by ste bez drinku iste nepodľahli.

  • Veľa minerálok

Budete sa čudovať, ale priveľa minerálok môže brzdiť vašu diétu. Obsahujú príliš veľa soli a tá zadržiava vodu, čo má za následok, že ručička na váhe stále nejde dolu. Ak netrpíte vážnym problémom, nie je potrebné, aby ste ich denne pili. Siahnite radšej po čistej vode.


Na záver: Dajte si pozor aj na bublinkové nápoje akéhokoľvek druhu. Bublinky totiž nafukujú. Vaše bruško by vyzeralo skôr ako balón než plochá doska.

Autor: Andrea Zummerová