Najlepšie cvičenia proti stresu

Ak je stres vaším pravidelným spoločníkom, treba ho odbúrať skôr, než vás celkom položí. Určite sa všetci zhodneme na jednom a to, že cvičenie je najlepším bojovníkom voči stresu. Navštívte preto hodinu aerobicu, spinningu či fitboxu. Alebo si jednoducho zabehajte. Akákoľvek pohybová aktivita sa počíta!


Kardio cvičenia
Najlepšou možnosťou ako vyhrať boj so stresom je vypotiť ho. Kardio cvičenie je skvelé v tom, že nešportujete na série, či opakovania. Iba bezhlavo skáčete, hýbete sa do rytmu, rozpumpujete tak svoje telo a uvoľňujete endorfíny, tzv. hormóny šťastia. Vyskúšajte aerobic, či spinning, tie na váš zaťažený organizmus zaúčinkujú dokonale.

Overený beh
Ak tiež patríte k tým, komu návštevy vo fitku nevoňajú, vyberte sa von. Aj obyčajným behom pre radosť zo seba dostanete von nahromadenú negatívnu energiu. Nemusíte rátať kilometre, či merať si čas. Beh vie dokonale prečistiť hlavu a zabojovať tak proti nahromadenému stresu. Veľkým plusom je vykonávanie aktivity pravidelne v kombinácii so správnou technikou.

Vybúchajte ho na fitboxe

Ideálnym riešením ako zo seba stres dostať je „vybúchať ho“! Dynamické cvičenia ako fitbox, kde udierate do tzv. boxovacích totemov je pravdepodobne to najlepšie. Majte však na pamäti, že pri tejto forme musíte mať aspoň nejakú kondičku. Keďže tempo hodiny v kombinácií s údermi a kopmi môže byť dosť vyčerpávajúce.

Dokonalé uvoľnenie na joge
Pravidelná návšteva hodín jogy vám zaručene pomôže odbúrať nepríjemné pocity napätia. Dokonale sa uvoľníte, ponaťahujete všetky svaly. Veľký dôraz sa tu kladie na správne dýchanie, ktorého značný význam si týmto uvedomíte. Okrem vykonávania fyzickej aktivity zároveň relaxujete. Joga je zároveň životný štýl a ľahko sa vám môže zapáčiť natoľko, že o cvičení 5 Tibeťanov nebudete už len počúvať od známych, ale sami ho začnete každé ráno praktizovať.

Pamätajte, počas stresu nesiahajte po sladkostiach či iných dobrotách. Mohlo by sa stať, že odbúraný stres sa neskôr objaví na kilách navyše.

Autor: Janka Radimáková