Náhrada zubov odstráni komplikácie a obmedzenia súvisiace s nejednotným chrupom

Patríte medzi ľudí, ktorí neboli obdarení ukážkovým chrupom? Aj napriek poctivej starostlivosti podľahol váš zub zubnému kazu či inému ochoreniu ústnej dutiny a stomatológ ho musel vytrhnúť? Voľné miesto, ktoré po ňom zostalo, je ideálne ihneď po zahojení ďasna nahradiť zubným implantátom. Ten vás ochráni pred hroziacimi problémami, odstráni obmedzenia a zároveň zlepší vzhľad vášho úsmevu.

Prečo voliť zubné implantáty?
Takmer 70% produktívnej populácie vo vyspelých krajinách sveta stratilo už aspoň jeden zub. Ak medzi nich patríte aj vy, tento stav nepodceňujte. I keď voľný priestor po vytrhnutom zube nie vždy vidno, môže vám časom narobiť zdravotné komplikácie. Stráca sa totiž jednotnosť chrupu, dochádza k jeho oslabeniu, nadmerne sa opotrebovávajú zuby v okolí medzery, čo môže viesť až k ich zvýšenej citlivosti na ochorenia. Zároveň obmedzujete aj seba, pretože si nemôžete dovoliť jesť bežnú potravu, ale namiesto nej uprednostňujete mäkšie jedlá. Nehovoriac o zmenách čŕt tváre a znížení sebavedomia. Aj preto ihneď, ako je to možné, využite dostupné formy náhrady zubov, optimálne dentálne implantáty.

Implantácie umelých zubov sa netreba báť
Umelé zuby a celá procedúra ich nasadenia vo vás nemusí vzbudzovať žiadne obavy. Všetko je prevádzané maximálne citlivo k vášmu organizmu, čo je jedna zo záruk bezproblémového prijatia zubného implantátu. Implantácia je možná dokonca aj vtedy, keď nie je čeľustná kosť, do ktorej sa implantáty kotvia, v najvitálnejšom stave. V tomto prípade sa používajú špeciálne prevedenia titánových kolíkov. Po ich zavedení do kosti je nutná fáza regenerácie trvajúca v závislosti od použitého riešenia implantátov a konkrétneho pacienta od troch dní do 4 až 6 mesiacov. Na dentálne implantáty sa následne nasadzuje nadstavba a neskôr aj samotná trvalá zubná náhrada, ktorá plnohodnotne nahrádza prirodzený zub. Vďaka implantátu sa už nebudete musieť obmedzovať a váš život sa vráti späť do starých koľají.

Nezabúdajte na dôležitú hygienu ústnej dutiny
Na záver musíme podotknúť, že o zubný implantát je nutné starať sa rovnako ako o ostatné zuby. To, že je umelý, neznamená, že nevyžaduje žiadnu hygienu. Okrem bežného umývania zubov pravidelne používajte ústnu vodu a priestory v jeho okolí čistite aj medzizubnou kefkou či zubnou niťou.