Myjavská domáca tlačenka
Potrebujeme:
2 bravčové kolená (zadné), 1 kg pliecka s kožou, 2 l vody, 1 lyžica majoránu, 10 zrniek čierneho korenia, mleté čierne korenie, soľ, 10 strúčikov cesnaku. Očistené umyté pliecko a kolená varíme so soľou, 5 strúčikmi cesnaku a korením na miernom ohni asi dve a pol hodiny. Uvarené mäso vykostíme, chudé pokrájame na kúsky a ostatné pomelieme aj s kožou. Pridáme zvyšný roztlačený cesnak, soľ, mleté korenie a majorán. Do zmesi nalejeme asi 2 l vývaru a dobre ju premiešame. Naplníme do vrecka na tlačenku, dobre uzavrieme a uložíme do chladu na 24 hodín. Podávame s cibuľkou nakrájanou na kolieska. Nakoniec pokvapkáme octom.