Myjavská domáca tlačenka

Potrebujeme:

2 bravčové kolená (zadné),

1 kg pliecka s kožou,

2 l vody,

1 lyžica majoránu,

10 zrniek čierneho korenia,

mleté čierne korenie,

soľ,

10 strúčikov cesnaku.

 

Očistené umyté pliecko a kolená varíme so soľou, 5 strúčikmi cesnaku a korením na miernom ohni asi dve a pol hodiny. Uvarené mäso vykostíme, chudé pokrájame na kúsky a ostatné pomelieme aj s kožou. Pridáme zvyšný roztlačený cesnak, soľ, mleté korenie a majorán.

Do zmesi nalejeme asi 2 l vývaru a dobre ju premiešame. Naplníme do vrecka na tlačenku, dobre uzavrieme a uložíme do chladu na 24 hodín. Podávame s cibuľkou nakrájanou na kolieska. Nakoniec pokvapkáme octom.