Múčniková bonboniéra
Stupeň obťažnosti: 1 bábovka
Doba pečenia: asi 5 minút (1 plát)
Prísady:
Na cesto:
• 250 g zmäknutého masla
• 170 g práškového cukru
• 5 žĺtkov
• 1 PL rumu
• 120 g hladkej múky
• 1/2 KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
• 2 balíčky Pudingu Original s vanilkovou príchuťou
Dr.Oetker
• 100 g nastrúhaných mandlí
• 5 bielkov
Na ozdobenie:
• 1 balíček Polevy svetlej Dr.Oetker
• 1 balíček Marcipánu Dr.Oetker
• Farba gélová potravinárska červená Dr.Oetker
Okrem toho potrebujeme:
• plech na pečenie (20 x 30 cm)
• elektrický ručný šľahač
• formičku na vykrajovanie v tvare srdca
Príprava:
- 1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom, žĺtkami a rumom elektrickým ručným
- šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom,
- pudingovým práškom a mandľami. Nakoniec zľahka ručne vmiešame vyšľahaný tuhý sneh
- z bielkov.
- 2. Z cesta rozotrieme slabú vrstvu (zvyšok si necháme) na vymastený a múkou vysypaný plech.
- Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- Elektrická rúra: 220 °C
- Teplovzdušná rúra: 200 °C
- Plynová rúra: stupeň 4
- Doba pečenia: asi 5 minút (1 plát)
- 3. Na upečený plát pridáme tenkú vrstvu cesta a opäť pečieme. Tento krok opakujeme tak dlho, kým
- nespotrebujeme všetko cesto.
- 4. Korpus necháme na plechu vychladnúť, najlepšie cez noc. Potom ho nakrájame na kocky.
- 5. Polevu pripravíme podľa návodu na obale a nalejeme do misky. Kocky namáčame do polevy
- (alebo ich natrieme polevou pomocou štetca) a necháme ich stuhnúť.
- 6. Marcipán zafarbíme gélovou farbou. Pomocou váľka rozvaľkáme marcipán na pracovnej ploche
- vysypanej práškovým cukrom a formičkou vykrajujeme srdiečka, ktorými zdobíme povrch kociek.