Mrkvový baranček
Suroviny:
300 g špaldovej múky, 4 stredné mrkvy nastrúhané najemno, ½ téglika kyslého mlieka, 2 vajcia, 3 lyžice kokosového oleja, 3 lyžice medu, 1 balíček prášku do pečiva bez fosfátov, nasekané mandle, sušené ovocie - hrozienka, brusnice, goji, soľ, šťava z čerstvého citróna
Postup:
Nastrúhanú mrkvu vyšľahajte s vajíčkami. Pridajte kyslé mlieko, kokosový olej a med a znovu vyšľahajte. Pridajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a vyšľahajte, nakoniec pridajte mandle a sušené ovocie a vyšľahajte hladké cesto. Formu na barančeka vymažte kokosovým olejom a vysypte špaldovou múkou. Cesto nalejte do formy a pečte na 180 ° C. Vyskúšajte špajdľou, či je baranček hotový, podľa typu formy trvá pečenie 40 minút až hodinu a štvrť.