MRKVOVO-ZELEROVÉ FAŠÍRKY

Potrebujeme:

5 väčších kúskov mrkvy,
¼ zeleru,
20 dkg syra,
2 lyžice ovsených vločiek,
2 vajíčka,
2 lyžičky korenia na fašírky,
1 menšia cibuľa,
2-3 strúčiky cesnaku,
2-3 lyžice strúhanky,
soľ,
olej na vyprážanie

Postup:
Mrkvu nastrúhame na tenké rezance, pridáme zeler (tenké rezančeky), pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, korenie na fašírky, soľ, premiešame, pridáme ovsené vločky, nahrubo nastrúhaný syr, vajíčka. Vymiešame a necháme postáť aspoň 30 min. Potom pridáme strúhanku. Urobíme guľky, radšej nech sú lepkavejšie, aby sa nerozpadali pri obaľovaní. V dlaniach ich stlačíme na hrubšie placky – ako fašírky a obalíme v strúhanke.
Vyprážame na horúcom oleji.