Mrkvovo-hrozienková dobrota
Suroviny:
Penam chlieb ľanový
100 g mäkkého smotanového syra (Lučina)
med
hrozienka podľa chuti
1 mrkva
Postup:
Hrozienka umyjeme a necháme hodinu namočené v teplej vode. Mrkvu umyjeme, očistíme a najemno nastrúhame. V miske zmiešame smotanový syr s medom, pridáme najemno nastrúhanú mrkvu a odkvapkané hrozienka. Nátierku natrieme medzi dva plátky chleba. K chlebíku môžeme osobitne pridať mrkvu nakrájanú na chutné paličky.
Zdroj: Recepty a foto Penam
Náš tip:
Penam chlieb ľudový
Ak máte radi chrumkavú kôrku a voňavú vláčnu striedku, vyskúšajte ľudový chlieb do Penamu. Pšenično-ražný chlieb so zmesou korenín koriandra, rasce a fenikla sa predáva nebalený.
Orientačná cena: 1,45 € /700 g
Penam chlieb tirolský
Tirolský chlieb od Penamu je pšenično-ražný chlieb s obsahom ľanových semienok a cereálnej zmesi. Ľanové semeno je vynikajúcim zdrojom omega-3 mastných kyselín a vlákniny. Chlieb nájdete v regáloch medzi nebaleným pečivom.
Predajná cena 1,45 €/ 500 g