Mozočková nátierka

Potrebujeme:

Žemle Penam, karfiol, reďkovka, mrkva, nátierkové maslo, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, sardely plnené kaparami

Postup:

Karfiol očistíme, rozdelíme na  ružičky a uvaríme domäkka v slanej vode. Necháme vychladnúť, potom roztlačíme vidličkou, pridáme nátierkové maslo, nastrúhanú reďkovku s červenou šupkou. Osolíme, okoreníme, pridáme mletú papriku. Zo žemle odrežeme vrch, časť striedky vydlabeme a žemľu naplníme mozočkovou nátierkou, ktorú vytvarujeme do podoby mozgu. Oči vytvoríme zo sardel s kaparami (pripevníme špáradlami). Ústa vyrežeme nožom a naplníme zubami vyrezanými z mrkvy.

  Recepty a foto Penam

Penam Tekvicový chlieb – je pripravený z celozrnnej pšeničnej múky, obsahuje slnečnicové a sezamové semienka a tekvicové jadierka. No a keďže pre Halloween sú charakteristické tekvice, nemal by v pohostení na párty chýbať ani tekvicový chlieb.
Orientačná cena: 1,19 € / 500 g


 

Penam bezlepkové muffiny sú voňavé a vláčne a ocenia ich najmä zákazníci, ktorí  musia zo stravy vylúčiť lepok. Dostanete ich kúpiť v praktickom balení po 4 kusy.
Orientačná cena: 2,19 € / 220 g