Morčacie steaky s vajíčkom

Potrebujeme:

4 morčacie rezne z pŕs
morská soľ
čierne korenie
olivový olej
4 plátky parmskej šunky
100 g cherry paradajok
2 strúčiky cesnaku
1 lyžica masla
125 g čerstvého baby špenátu
šťava z 1/2 citróna
1 lyžica octu
2 vajíčka

Postup:

Morčacie prsia nakrájame na štyri hrubšie steaky, prekryjeme potravinovou fóliou a zľahka naklepeme. Mäso ochutíme morskou soľou a čiernym mletým korením. Na veľkej rozpálenej panvici na troche olivového oleja opečieme morčacie steaky do zlatohneda. Potom ich otočíme na druhú stranu a na panvicu pridáme plátky sušenej šunky, aby sa opiekla. Opečenú šunku potom položíme na opečené morčacie prsia.

Cherry paradajky rozkrojíme na polovice a pridáme restovať na panvicu k mäsu. Po chvíli pridáme najemno nasekaný cesnak a 1 lyžicu masla. Keď sa maslo rozpustí, pridáme špenát. Ochutíme čiernym mletým korením a krátko orestujeme, aby špenát trochu zmäkol. Odstavíme z ohňa a necháme na panvici dôjsť. Na záver pokvapkáme citrónovou šťavou.

Na tanier naložíme orestovaný špenát so cherry paradajkami. Na zeleninu položíme steak z morčacích pŕs so sušenou šunkou. Na vrch naservírujeme volské oko alebo pošírované vajíčko.
Môžeme podávať s varenými zemiakmi alebo bagetkou.