Morčací burger s jalapeno papričkou
Suroviny na burger:
Penam Hamburger žemle so sezamom
1 PL olivového oleja
1 malá červená cibuľa
2 strúčiky cesnaku
500 g mletého morčacieho mäsa
1 lyžička kari korenia
1 PL čerstvého koriandra
jalapeno papričky
1 vajce
100 g nastrúhaného čedaru
Suroviny na avokádový dip:
4 zrelé avokáda
2 paradajky
2 PL nakrájanej šalotky
nakrájaný koriander
chilli paprička
2 PL bieleho jogurtu
šťava z limetky
Postup – burger:
Na rozpálenom oleji mierne opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu a nastrúhaný cesnak. V miske zmiešame mleté morčacie mäso, kari, koriander, vajce a polovicu syra, pridáme opraženú cibuľu a cesnak, soľ, korenie. Vytvarujeme 4 burgre, ktoré pomaly grilujeme, až kým je mäso prepečené. Potom ich posypeme druhou polovicou syra, nakrájanými jalapeno papričkami a ešte dáme na chvíľu na gril dopiecť. Hamburgerovú žemľu rozkrojíme, na spodný diel natrieme vyššiu vrstvu dipu, dáme hamburger, obložíme zeleninou podľa chuti, prikryjeme vrchnou polovicou žemle a podávame.
Postup - avokádový dip:
Avokádo olúpeme, rozpolíme a vyberieme kôstku. Dužinu roztlačíme vidličkou. Chilli papričky zbavíme semienok a spolu s paradajkami a šalotkou nakrájame nadrobno. Pridáme nakrájaný koriander, biely jogurt a všetky pripravené suroviny premiešame. Na záver dochutíme šťavou z limetky.