Moravské buchtičky

Potrebujeme:

1/2 kg polohrubej múky,
hrnček mlieka,
10 dkg cukru,
kocku kvasníc,
1 dl oleja,
4 žĺtky,
soľ

 Postup:

Z kvasníc, mlieka a štipky cukru urobíme kvások. Olej trochu zohrejeme a teplý vyšľaháme s vajcami a cukrom do peny. Kvások, vyšľahanú zmes, múku, cukor a soľ zmiesime na jemné cesto. Dáme ho vykysnúť.

 

Na doske ho rozvaľkáme a z menších kúskov cesta formujeme malé buchtičky. Plníme ich tvarohom. Buchtičky zlepíme a vrchnou častou ich kladieme na vymastený plech. Potrieme rozšľahaným vajcom, predtým urobíme v strede malú jamku, do ktorej dáme kúsok slivkového lekváru a posypeme drobenkou. Na plechu necháme koláčiky ešte dobre vykysnúť.