Mlynčekové tyčinky

Cesto:

  • 650 g hladká múka špeciál
  • 5 kusov Zlatý klas Dr. Oetker /200 g/
  • 500 g Palmarín
  • 1 kus vajce
  • 250 g práškový cukor


Ďalšie suroviny:

  • ríbezľový lekvár
  • 2 kusy Tmavá čokoládová poleva Dr. Oetker


Postup:

Do misy preosejeme múku a práškový cukor, pridáme Zlatý klas, vajce, zmäknutý palmarín a vymiesime hladké cesto, ktoré necháme zabalené v potravinárskej fólii postáť v chladničke 1 až 4 hodiny.
Pomocou mäsového mlynčeka, na ktorý upevníme formičku, tvoríme tyčinky, cca 6 cm dlhé. Ukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180°C 5 - 7 minút, aby zostali bledé. Údaje sú orientačné. Necháme ich vychladnúť.
Spájame ríbezľovým lekvárom. Oba konce namáčame do rozpustenej polevy a necháme stuhnúť.

Dobrú chuť!


Recept poslala naša čitateľka Blažena Sádovská