Mlynčekové tyčinky
Cesto:
- 650 g hladká múka špeciál
- 5 kusov Zlatý klas Dr. Oetker /200 g/
- 500 g Palmarín
- 1 kus vajce
- 250 g práškový cukor
Ďalšie suroviny:
- ríbezľový lekvár
- 2 kusy Tmavá čokoládová poleva Dr. Oetker
Postup:
Do misy preosejeme múku a práškový cukor, pridáme Zlatý klas, vajce, zmäknutý palmarín a vymiesime hladké cesto, ktoré necháme zabalené v potravinárskej fólii postáť v chladničke 1 až 4 hodiny.
Pomocou mäsového mlynčeka, na ktorý upevníme formičku, tvoríme tyčinky, cca 6 cm dlhé. Ukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180°C 5 - 7 minút, aby zostali bledé. Údaje sú orientačné. Necháme ich vychladnúť.
Spájame ríbezľovým lekvárom. Oba konce namáčame do rozpustenej polevy a necháme stuhnúť.
Dobrú chuť!
Recept poslala naša čitateľka Blažena Sádovská