Minimalizmus, futurizmus alebo geometria. Aj kúpeľňové batérie majú rôzny štýl

Batérie patria medzi menej výrazné, napriek tomu nenahraditeľné prvky v kúpeľni. Práve ony často podčiarkujú celkový dizajn miestnosti a dotvárajú atmosféru priestoru. Ich výber by nemal byť náhodný alebo unáhlený, ale práve naopak. Starostlivo je potrebné zvážiť celkový štýl miestnosti a batérie s ním zladiť. Pri výbere je zároveň nutné nezľavovať z požiadaviek na kvalitu. Batérie musia plniť estetickú, praktickú a ideálne aj úspornú funkciu.

Pôsobivé metalické tóny

Baterie Kartell • LAUFEN na prvý pohľad zaujmú módnym metalickým prevedením, okrem prémiového designu poteší aj najvyspelejšími technológiami. Chrómovaný variant sprevádza zlatá matná a lesklá, zlatoružová, čierna v mate alebo inox kartáčovaná oceľ. Sú ideálne pre honosné a luxusne ladené interiéry, skvele vyniknú ale aj v minimalistických miestnostiach, či už v nich prevažujú biele alebo tmavé tóny. „Metalická farba pri batériách Kartell • LAUFEN vzniká vďaka inovatívnej PVD technológii. Farbu netvorí samostatná fólia alebo náter, ale je neoddeliteľnou súčasťou kovu a batéria si tak uchová krásny vzhľad po dlhé roky bez akéhokoľvek poškodenia,“ vysvetľuje Iva Šedivá, vedúca marketingovej komunikácie LAUFEN. Okrem umývadlových a sprchových batérií zahŕňa rad aj atypicky poňaté vaňové batérie s montážou na podlahu, ktoré sú doplnené o praktický odkladací disk.

Inšpirácia geometrie

Batéria Quadriga z kartáčovanej nerez ocele sa pýši puristickými hranatými tvarmi. Ich dizajn oceňujú tí, ktorí hľadajú výraznú originalitu a alternatívu k väčšine zaoblených batérií. Premieta sa v nich inšpirácia geometrickými líniami, ktoré ich autor Andreas Dimitriadis prepracoval k dokonalosti a maximálnej praktickosti. Batérie zároveň využívajú iba najmodernejšie materiály a technológie. Disponujú okrem iného veľmi odolnou keramickou kartušou a efektívnymi perlátormi. Rad vsádza na komplexnosť a zahŕňa všetko od umývadlových, vaňových a sprchových batérií až po detaily v podobe štvorcovej hlavovej sprchy s dažďovým efektom, sprchovej tyče alebo nástenného držiaka ručnej sprchy.

Minimalistický nádych

Batérie z kolekcie MEDA sa zameriavajú predovšetkým na jednoduchosť inšpirovanú geometrickými líniami a maximálnu funkčnosť. Minimalistické tvary v podobe valcovitého tela so širokým, plochým ramienkom na prvý pohľad pútajú atypickým dizajnom. V priestore pôsobí decentne, napriek tomu vnáša výrazný prvok modernosti a nadčasovosti. Rad zahŕňa variant pre umývadlá, vane, sprchy, ale aj bidety. Okrem stojankového variantu je k dispozícii aj podomietková, ktorá šetrí cenné miesto v kúpeľni. Popri klasickom chrómovanom variante je možné zvoliť aj modernú čiernu farbu.

V industriálnom štýle

Batérie PURE sú vďaka subtílnym tvarom skvelou voľbou pre industriálne ladené interiéry. K dispozícii sú v elegantnej chrómovanej verzii alebo výraznejšej čiernej matnej variante. Skvele vyniknú v kombinácii s jednofarebnými stenami, či už bielou alebo šedou, krásne doplnia aj prírodne ladené miestnosti, napríklad so štruktúrou tmavého kameňa. Kolekcia myslí aj na všestrannosť, preto je možné vyberať medzi podomietkovou, stojančekovou alebo nástennou verziou. Poteší aj z technologického hľadiska, pretože sú vybavené systémom Eco+. Pokiaľ je páka v stredovej polohe, tečie vždy iba studená voda, takže zbytočne neplytváte vodou teplou. Zároveň je obmedzená sila prúdu vody. Spotreba vody a energií sa vďaka technológii môže znížiť až o 30 %.

S jemnými líniami

Batérie z kolekcie Laurin potešia tých, ktorí plánujú kúpeľňu v škandinávskom a minimalistickom štýle alebo ocenia kúpeľňové prvky s industriálnym nádychom. Batérie navyše kombinujú praktickosť s úspornosťou a cenovou dostupnosťou. Vďaka ich decentným líniám ich možno kombinovať s celou škálou umývadiel, či už vás lákajú striktne geometrické tvary alebo naopak oblé línie.

Kolekcie batérií, ale aj kúpeľňového nábytku a sanitárnej keramiky si môžete prezrieť v showroome LAUFEN space Prague v blízkosti námestia I. P. Pavlova.

Zdroj foto: www.laufen.sk, freepik.com