Mili Poupě Koubková – Vianočné želanie

Od decembra si môžete v knihkupectve piešťanského Auparku zakúpiť knižku Vianočné želanie. Kniha je aktuálne v predaji a jej autorka Mili Poupě Koubková – Milada Koubková nám v nej ponúka svoje pútavé rozprávky aj s vlastnými ilustráciami.
 
Mili Poupě Koubková je piešťanská patriotka. Narodila sa v Piešťanoch a momentálne žije vo Vrbovom s akademickým maliarom Dušanom Blažekom. Táto jemná dáma je všestranný umelec: píše, maľuje, fotí, filmuje, ale najzaujímavejším faktom je, že hrala v piatich filmoch známeho Juraja Jakubiska. Posledný film Perinbaba, kde stvárnila dcéru macochy v podaní Soni Valentovej, zlú Doru, ste mali možnosť sledovať aj počas Vianoc.
 
Pani Mili o spolupráci s Jurajom Jakubiskom hovorí, že režisér toľko pracuje na hercovi, ktorého si vybral pre svoj film, až ho dostane do svojho sveta, sveta v podaní Juraja Jakubiska. Prezradila, že vo filme si spolu so Soňou Valentovou zahrali aj krkolomné kaskadérske kúsky a spolupráca s herečkou jej veľmi vyhovovala. Okrem toho hrala vo filmoch Sedím na konári a je mi dobre, Lepšie je byť bohatý a zdravý ako chudobný a chorý, Nejasná správa o konci sveta a Takmer ružový príbeh. Ďaľší režisér, v ktorého filme Fontána pre Zuzanu II si zahrala pani Mili, je pán Dušan Rapoš.
 
Kniha rozprávok Vianočné želanie mala pôvodný názov príbeh Draka, ale vydavateľ zmenil názov na Vianočné želanie. Pútavo podané rozprávky vznikli v spolupráci pani Milady a jej dvoch detí. Pani Milada prezradila, že keď bola malá spolu so sestrou dvojičkou tvorili vlastné rozprávky a ponárali sa do svojho rozprávkového sveta. To pokračovalo aj keď sa stala matkou a spolu s deťmi - dcérou a synom - si vymýšlali vlastné rozprávky. Napokon ju deti podnietili, aby napísala svoju knihu rozprávok. Knižka sa pýši aj jej kresbou Perinbabky.
 
Tak teda, milí priaznivci rozprávok, nezabúdajte zájsť do kníhkupectva v piešťanskom Auparku. Nájdete tam knižku pani Milady Koubkovej Vianočný príbeh.
 
Slávka Nováková