Milan „Junior“ Zimnýkoval : Pri kočíkovaní zažívam najlepší relax

Obľúbenému moderátorovi sa pred nedávnom celkom zmenil život. Narodila sa mu dcérka, na miesto poobedia, vysiela od septembra ráno. Jeho moderátorské danosti ste mali možnosť vidieť v Teleráne, Legendách popu a Hoteli Paradise. Mal možnosť debatovať s takými veličinami ako Karel Gott, Karel Šíp a jeho lieblingom sa stal Milan Lasica, pretože je to mudrc, legenda a starý otec v jednom. Vášeň pre varenie mu zostáva stále rovnaká. Neznáša lečo a dukátové buchtičky. Sníva, že raz bude mať svoju kuchyňu ako profi kuchári.


Vo Fun Radiu už pôsobíš dosť dlho, avšak na prvé dni v práci sa nezabúda. Aké boli tie tvoje vo Funku?

Prvých zážitkov bolo veľa. Kým ma kolegovia prijali, tak mi občas pochopiteľne robili zle a napriek, po každom vstupe chodili kolegovci do štúdia a kývali hlavou, že zle-nedobre, alebo mávali rukou a c-c-c-kali. Dnes je to už tak, že „spríjemňujem c-c-c - kaním“ pracovné prostredie ja novým kolegom.

Ešte pred nedávnom začínala tvoja pracovná doba poobede. Teraz je to skoro ráno. Je to pre teba veľká zmena?
Je to zmena, najmä v budíčku. Asi tak o 8 hodín. Ale som trénovaný, dva roky v Teleráne a malá ranná šou pred Adelou a Sajfom. Vstával som o 3:50. To je disko a nie môj budíček o 5:17. Nikdy nemám na budíku celú hodinu, alebo číslice, ktoré sa opakujú, som tak trochu MONK.

V čom je vysielanie ráno iné ako poobede?
Iní poslucháči, je ich viac a tempo je rýchlejšie. Trošku treba myslieť na to, kto, kde a kedy nás počúva. Posielame pesničku do pyžamka, vlaku, autobusu, ale aj do bagru a hlavne do ranných zápch. Poobede to bolo o tom, že padlaaaaaa a hurá domov. Celkom dôležitá je atmosféra v teame. Ráno je nás na všetkých poslucháčov 6 a to, že je to dobre poskladaná chémia, je, dúfam, počuť.

A čo moderovanie v televízií? Chystáš nejakú novú reláciu?
Chystám, ale ešte je čas. Od nového roka s kolegom Marcelom v programe, ktorý všetci poznajú. Neskôr jedna chuťovečka - dejepisofila, ale to má čas.

Dcérka ti asi dosť otočila život hore nohami. Ako zvládaš oteckovské povinnosti? Zostáva ti čas aj na nejaký relax?
Užívam si moje povinnosti. Aj keď ide skôr o radosti, ako o povinnosti. Tonka, moja manželka má u nás doma všetko pod palcom a manažuje ma podľa potreby. Je obdivuhodné, aký kolotoč mamky denne dajú. Musel som zabudnúť na relax, aký bol doteraz. Spím intenzívnejšie, bez prehadzovania sa. Spln, nespln a objavujem čaro byť "sám" pri kočíkovaní. Tam vypínam myšlienkové pochody. Striedam pravú a ľavú nohu, kukám do kočíka a priblblo sa usmievam. Je to kombinácia únavy a zaľúbenosti - do mojej dcéry.


Vyspíš sa vôbec do ranného vysielania pri malom bábätku?

Ale hej, vyspím. Možno starnem, ale mne stačí to, čo naspím. A všetci mi hovoria, že to bude už len lepšie, tak sa len a len teším.

Ktorú z domácich prác robíš najradšej?
Stále je to varenie. Už nie tak intenzívne ako kedysi, ale rád a s odvahou prekvapujem manželku a skúšam chute. Nie vždy to vyjde. Napríklad moje QUICHE sú zatiaľ katastrofa. Ale to sa zlepší. A chystám sa na koláč. Len sa mi ešte nepodarilo dostať manželku z domu na dlhšie, ako na hodinu.

Aké jedlo najradšej varíš?
Šaláty a dresingy k nim a neskromne uznávam, že mi ide slepačia polievka. Ocenené manželkou a svokrou, ha?!

Pripravuješ aj chuťovečky kolegom ráno do vysielania?
V rádiu máme služby rozdelené na dni. Každý deň pripravuje pre zvyšných 5 ľudí jeden z teamu. Máme už svoje vychytávky. Vieme, na čo je kto špecialista. Minule som piekol pre kolegovcov chlieb. Bol to veľký zážitok! Mám takú sexy silikónovú misku - formu, tešil som sa ako malý chlapec.

Autor: Janka Radimáková

 Foto: Archív Milan Zimnýkoval