Mikulášsky medvedík
Čo budete potrebovať (pre 3 medvede):
Ingredience:
• 4 vaječné bielky
• 100 g cukrovej múky
• štipka soli
• 10 g masla
• 100 g polohrubej múky
• 50 g sušeného a kandizovaného ovocia - brusnice, pomarančová kôra, slivky, jablká...
• 30 g medvedíkov Haribo Saft Goldbären
• 50 g kvalitnej čokolády s vyšším obsahom kakaa
• 30 g vlašských alebo iných orechov
Na čokoládovú polevu:
• 120 g čokolády s vyšším obsahom kakaa
• 100 g masla
• 2 polievkové lyžice mlieka
POSTUP:
Bielka vložte do misy kuchynského robota s nadstavcom na šľahanie a vyšľahajte ich do tuhého snehu. Pridajte štipku soli a práškového cukru a znova vyšľahajte. Kým sa sneh tvorí, rozpustite maslo a nechajte ho mierne vychladnúť.
Do snehu striedavo po troškách pridávajte múku a vymiešané maslo. Stále miešajte, ale jemne a opatrne, aby sa sneh príliš nerozpadol.
Ovocie, Haribo Saft Goldbären, čokoládu a orechy nakrájajte nadrobno a po troškách ich vmiešajte do cesta. Silikónové formy vypláchnite studenou vodou a nalejte do nich cesto. Pečieme 25 minút v rúre vyhriatej na 160 °C. Formy opatrne vyklopíme a dezert necháme vychladnúť.Na prípravu polevy stačí vo vodnom kúpeli rozpustiť čokoládu a maslo. Keď sa obe prísady roztopia na hladkú polevu, primiešajte ešte 2 lyžice mlieka. Dezert ihneď polejeme polevou a necháme stuhnúť.