Mikulášsky medvedík

Čo budete potrebovať (pre 3 medvede):
Ingredience:

•    4 vaječné bielky
•    100 g cukrovej múky
•    štipka soli
•    10 g masla
•    100 g polohrubej múky
•    50 g sušeného a kandizovaného ovocia - brusnice, pomarančová kôra, slivky, jablká...
•    30 g medvedíkov Haribo Saft Goldbären
•    50 g kvalitnej čokolády s vyšším obsahom kakaa
•    30 g vlašských alebo iných orechov

Na čokoládovú polevu:
•    120 g čokolády s vyšším obsahom kakaa
•    100 g masla
•    2 polievkové lyžice mlieka

POSTUP:
Bielka vložte do misy kuchynského robota s nadstavcom na šľahanie a vyšľahajte ich do tuhého snehu. Pridajte štipku soli a práškového cukru a znova vyšľahajte. Kým sa sneh tvorí, rozpustite maslo a nechajte ho mierne vychladnúť.
Do snehu striedavo po troškách pridávajte múku a vymiešané maslo. Stále miešajte, ale jemne a opatrne, aby sa sneh príliš nerozpadol.
Ovocie, Haribo Saft Goldbären, čokoládu a orechy nakrájajte nadrobno a po troškách ich vmiešajte do cesta. Silikónové formy vypláchnite studenou vodou a nalejte do nich cesto. Pečieme 25 minút v rúre vyhriatej na 160 °C. Formy opatrne vyklopíme a dezert necháme vychladnúť.Na prípravu polevy stačí vo vodnom kúpeli rozpustiť čokoládu a maslo. Keď sa obe prísady roztopia na hladkú polevu, primiešajte ešte 2 lyžice mlieka. Dezert ihneď polejeme polevou a necháme stuhnúť.