Mikulášske makrónky

čertovsky dobré

stredná obtiažnosť
Doba prípravy: asi 40 minút
Doba sušenia: asi 12 minút (1 plech)
Vystačí na: asi 25 zlepených kusov

Na cesto:
2 bielky
100 g cukru
100 g najemno namleté mandle
160 g práškového cukru

Na náplň:
150 g polotučného tvarohu
2 zarovnané KL mletej škorice
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
1 balenie Vanilkového struku „Bourbon“ Dr.Oetker
1 zarovnaná PL brusnicového džemu

Na ozdobenie:
Zdobiaca tuba biela Dr.Oetker
Zdobenie 4 druhy zlaté/strieborné Dr.Oetker

Ešte potrebujeme:
2 plechy na pečenie (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko s hladkou trubičkou

1. Na prípravu cesta vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. Pridáme cukor a šľaháme, kým sa úplne nerozpustí. Nakoniec zľahka vmiešame namleté mandle zmiešané s práškovým cukrom. Cukrárske vrecko naplníme cestom a na plechy vyložené papierom na pečenie vytvarujeme pusinky s Ø asi 3 cm. Plechmi niekoľkokrát pobúchame o podložku, aby sa makrónky zbavili vzduchových bublín. Makrónky necháme na plechu ešte asi pol hodiny schnúť. Vložíme do predhriatej rúry
a sušíme.

Elektrická rúra: 150 °C
Teplovzdušná rúra: 130 °C
Plynová rúra: stupeň 2
Doba sušenia: asi 12 minút (1 plech)

2. Makrónky necháme vychladnúť.

3. Na prípravu náplne v mise vymiešame tvaroh so škoricou, vanilínovým cukrom a vyškrabanou dreňou zo struku. Náplň nanesieme na spodnú časť polovice makrónok. Do stredu nanesieme brusnicový džem. Povrch zvyšných makrónok ozdobíme tubou
a dozdobíme perličkami. Necháme krátko zaschnúť a zlepíme s druhou polovicou makrónok.

TIP:
Najemno namleté mandle je možné nahradiť mandľovou múkou.