Mikulášske koláčiky
Čas prípravy: 50-60 minút
Porcie: 10 porcií
Ingrediencie:
• 100 g kryštálového cukru
• 270 g masla
• 2 bio vajcia
• 150 g múky
• 1 balenie prášku do pečiva
• 2 ks. Vanilkové struky Kotányi
• 100 ml kokosového mlieka
• 500 ml šťavy z čiernych ríbezlí alebo/a červeného potravinárskeho farbiva
• 90 g práškového cukru
• 2 lyžice kukuričného škrobu
• 2 lyžice mletej škorice Kotányi
• 150 g bielej čokolády
• 50 g sušeného kokosu
• 10 kusov Raffaelo
Postup:
1. Najprv sa rúra predhreje na 180 °. Cukor a 120 g masla vyšľaháme mixérom do peny. Pridáme vajíčka a všetko spolu dobre premiešame. Teraz pridáme múku a prášok do pečiva. Vyškrabeme vanilku z dvoch strukov a zamiešame, rovnako pridáme aj škoricu a kokosové mlieko. Všetko vymiešame na cesto.
2. Formičky na mafiny vystelieme papierovými formami na mafiny a naplníme cestom. Je dôležité vyplniť formy len do polovice. Pečieme v predhriatej rúre asi 25 minút.
3. Na červený čapičky prevaríme šťavu s práškovým cukrom. Polovicu zmesi nalejeme do misky, necháme vychladnúť a zmiešame s kukuričným škrobom. Druhú polovicu varíme ďalších 20 minút na miernom ohni. Potom pridáme misku so zmesou kukuričného škrobu do horúcej zmesi a miešame na strednom ohni.
4. Teraz roztopíme bielu čokoládu vo vodnom kúpeli. Košíčky polejeme roztopenej čokoládou a vtlačíme ich do kokosovej rašple. Potom necháme vychladnúť.
5. 150 g masla šľaháme mixérom asi 5 minút do peny. Potom pridáme zahustenú ríbezľovú šťavu a opäť všetko spolu premiešame. V prípade potreby je možné použiť červené potravinárske farbivo.
6. Na každý koláčik vytvoríme červenú mikulášsku čiapku s červeným krémom a na vrch položíme Raffaelo.