MEXICO: Kuracia fajita quesadilla

 

Suroviny:

  • 1 ks kuracích pŕs
  • 0,5 ks červenej papriky
  • 0,5 ks žltej papriky
  • 0,5 ks zelenej papriky
  • 1 ks cibule
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica mletej papriky
  • 1 lyžička sušeného cesnaku
  • 0,5 lyžičky soli
  • 0,5 lyžičky rímskej rasce
  • 2 ks pšeničných tortíll
  • 1 hrnček strúhaného syra cheddar
  • 1 plechovka krájaných paradajok Otma gurmán
  • hrsť nasekaného koriandru

 

Postup:

Kuracie prsia a zeleninu nakrájame na tenké rezance. Mäso osmažíme na olivovom oleji, pridáme koreniny a soľ. Potom pridáme zeleninu a varíme domäkka.

Prilejeme šťavu z plechovky a varíme asi 5 minút.

Mäsovú zmes necháme vychladnúť. Na čistú panvicu položíme tortillu. Polovicu posypeme cheddarom, polejeme mäsovou zmesou a opäť posypeme cheddarom. Priklopíme druhou polovicou tortilly a opečieme z oboch strán.

Zvyšný obsah plechovky vyklopíme do vyššej misy, pridáme koriander, soľ a rozmixujeme tyčovým mixérom.

Opečenú tortillu nakrájame na tretiny a podávame s paradajkovou salsou.