MEXICO: Kuracia fajita quesadilla
Suroviny:
- 1 ks kuracích pŕs
- 0,5 ks červenej papriky
- 0,5 ks žltej papriky
- 0,5 ks zelenej papriky
- 1 ks cibule
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica mletej papriky
- 1 lyžička sušeného cesnaku
- 0,5 lyžičky soli
- 0,5 lyžičky rímskej rasce
- 2 ks pšeničných tortíll
- 1 hrnček strúhaného syra cheddar
- 1 plechovka krájaných paradajok Otma gurmán
- hrsť nasekaného koriandru
Postup:
Kuracie prsia a zeleninu nakrájame na tenké rezance. Mäso osmažíme na olivovom oleji, pridáme koreniny a soľ. Potom pridáme zeleninu a varíme domäkka.
Prilejeme šťavu z plechovky a varíme asi 5 minút.
Mäsovú zmes necháme vychladnúť. Na čistú panvicu položíme tortillu. Polovicu posypeme cheddarom, polejeme mäsovou zmesou a opäť posypeme cheddarom. Priklopíme druhou polovicou tortilly a opečieme z oboch strán.
Zvyšný obsah plechovky vyklopíme do vyššej misy, pridáme koriander, soľ a rozmixujeme tyčovým mixérom.
Opečenú tortillu nakrájame na tretiny a podávame s paradajkovou salsou.