Mexické kurča z jedného hrnca

Foodblogerka Tatiana Leová odporúča vyskúšať:

pšeničná tortilla, 400 g vykostených kuracích stehien alebo pŕs, 1x Poco Loco burrito omáčka na varenie (440 g) , 50 g Poco Loco jalapeños papričiek, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 1 pór, 1 červená paprika, cca 300-400 ml kuracieho vývaru, 300 g mrazených zelených fazuliek K-Classic, 1 biely jogurt, čerstvý koriander, olivový olej, 1 – 2 PL mletej  červenej papriky, 1 ČL mletej rasce, soľ, korenie

Kuracie mäso umyjeme, osušíme utierkou a nakrájame na rezance. Cibuľu a cesnak ošúpeme a na drobno nakrájame. Pór nakrájame na kolieska, papriku na kocky. Vo veľkej a hlbokej panvici rozpálime olej, pridáme cibuľu, cesnak, zľahka orestujeme a postupne pridáme zeleninu a mäso. Keď nám mäso trochu skaramelizuje, pridáme omáčku, vývar, dochutíme soľou, korením, mletou paprikou a kmínom a dusíme cca 50 minút. Jogurt zmiešame so soľou a korením, koriander najemno nakrájame. Tortillu opražíme na suchej panvici z oboch strán. Mäso podávame s lyžicou jogurtu a koriandru, ktoré zjemnia pálivosť a vyladia chuť.