MEDOVINÁRI Z DOLNEJ KRUPEJ PRIPRAVUJÚ JESENNÚ DEGUSTÁCIU SVOJICH PRODUKTOV

Medolandia a Medovinárstvo Apimed z Dolnej Krupej organizujú v sobotu 21. septembra podujatie s názvom Medolandiafest. Návštevníci sa môžu tešiť na bohatý popoludňajší program, ktorý bude obohatený o ochutnávky svetovo oceňovaných medovín, chutné občerstvenie a hudobné vystúpenia.

Program Medolandiafestu sa začne v sobotu 21. septembra o 15:00 h. a potrvá až do 21:00 h. Organizátori sľubujú ochutnávky toho najlepšieho z produkcie medovinárstva Apimed, a návštevníci sa môžu tešiť na bohatý sprievodný program.

„Veľmi sa tešíme, že k nám prídu návštevníci degustovať našu medovinu, inak nazývanú aj nápoj kráľov. Túto lahôdku si budú môcť vychutnať nielen v našich krásnych záhradách a známom Rozáriu M. H. Chotekovej, ale tentokrát ich pozveme aj do podzemných priestorov Villy Apimed, kde má medovina svoje zázemie. Obzvlášť sa môžu tešiť na medovinu Barrique, ktorá na prestížnej súťaži Apimondia 2023 získala zlatú medailu a titul najlepšia medovina sveta,“ hovorí Peter Kudláč, majiteľ medovinárstva Apimed.

O príjemnú sobotnú atmosféru sa postará živá hudba v podaní Duo Live Guitars, ktorí zahrajú nielen hity 60. a 70. rokov. Sekundovať im bude hudobník Peter Leto, ktorý odohrá súčasné slovenské a svetové skladby. Tí, ktorí majú záujem dozvedieť sa viac o medovinárskom remesle, sa môžu tešiť na majstrov medovinárov, ktorí prezradia niekoľko tajomstiev výroby tohto jedinečného nápoja a predstavia jednotlivé druhy medovín počas ochutnávok.

Na festival pohodlne kyvadlovou dopravou

Počas Medolandiafestu bude premávať pravidelná kyvadlová doprava z Trnavy, ktorá je od Dolnej Krupej vzdialená 15 minút.

„Každoročne je o podujatia v Dolnej Krupej, a najmä v Medolandii, veľký záujem. Preto sme sa rozhodli uľahčiť to návštevníkom, predovšetkým z Trnavy. Tí môžu nechať autá doma a užiť si ochutnávku bezstarostne. Autobus Krupanská fčela bude z Trnavy odchádzať o 14:30 h. a 17.00 h., a naspäť z obce pôjde o 16:30 h. a 20:00 h,“ dodáva Alexander Prostinák, riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu Trnava Tourism.

Vstupenky na podujatie je možné zakúpiť v predpredaji na stránke tootoot.fm za predpredajovú cenu 7,5 eur. Vstupné na mieste bude 9 eur. V cene je zahrnutý sklenený pohár, plechovka Medového frizzante Bubble Bee, ochutnávka 5 vzoriek medovín a medov, a poukaz na nákup medovín a medu v hodnote 2,5 eur.

 

Zdroj foto: Región Trnava