Mäsová roládka so zeleninou

Suroviny:

bravčové karé (alebo kuracie či morčacie prsia),
mrazená zelenina (najlepšie mrkva,karfiol,brokolica, hrášok a kukurica),
cibuľa,
vajcia,
soľ,
čierne korenie mleté,
olej

Postup:

Rezne riadne naklepeme, osolíme, okoreníme a plníme zmesou na cibuľke podusenej zeleniny s vajíčkami.  Túto tiež osolíme a okoreníme, môžeme aj provensálskym korením. Zrolujeme (alebo aspoň prehneme), prichytíme špáradlom a na rozpálenom oleji na panvici z oboch strán opražíme. Ukladáme na pekáč či jensku misu, podlejeme trochou vody a prikryté dusíme v trúbe do mäkka. Potom zlejeme výpek do malého hrnca (ak je ho veľa necháme vypariť časť vody), poprášime hladkou múkou a necháme prejsť varom. Cez sitko nalejeme omáčku na mäso.

Podávame s varenými či opekanými zemiakmi, prípadne kašou. Pri servírovaní vyberieme špáradlo, priečnym rezom prekrojíme, aby bolo vidieť štruktúru plnky a prelejeme omáčkou. Môžeme podávať so zbytkom podusenej zeleniny s vajcom, alebo čerstvým šalátom.

Dobrú chuť !