Maslovo citrónová chuť cestovín s lososom
Cestoviny majú veľa priaznivcov. Pripravujú sa rýchlo a vďaka veľkému množstvu rôznych druhov omáčok a ingrediencií, s ktorými sa cestoviny radi kamarátia, je ich možné pripravovať stále s inou farbou chuti. Dnes vám ponúkame recept, ktorý je nezvyčajnej, a zároveň lahodnej chuti.
Potrebujete 400 g špagiet na 4 porcie, ktoré uvaríte al dente klasickým spôsobom. Fantastickú omáčku pripravíte tak, že do hrnca rozmiešate 4 žĺtky s jednou polievkovou lyžicou citrónovej šťavy a s kôrou z jedného, chemicky neošetrovaného, citrónu. Pridáte štyri polievkové lyžice bieleho vína, kávovú lyžičku cukru, štipku soli a čierneho korenia a na miernom ohni z toho vyšľaháte hustejší krém. Následne doň pomaly vmiešavate kúsky z polovice masla a v závere primiešate aj nadrobno nasekaný kôpor v množstve podľa vašej chuti.
300g filetovaného lososa medzitým umyjete, osušíte a pokrájate na drobné kúsky. Do omáčky potom vložíte scedené, ale neodkvapkané špagety a opatrne vmiešate aj kúsky lososa. Výsledok je jedinečný. Na stole máte cestoviny s lahodnou maslovo citrónovou chuťou s kúskami lososa, ktorého je možné nahradiť aj cenovo dostupnejším tuniakom.
Hostia vám určite poďakujú za zaujímavý chuťový zážitok.
Ivana Rodáková