Marinovaná červená repa s mozzarellou
Červená repa je plná živín a navyše skvelo chutí varená, pečená i zaváraná. Právom sa zaraďuje medzi najzdravšie druhy zeleniny.
Potrebujete:
- cvikla (surová) – 500 g
- syr mozzarella – 2 ks
- rukola – 1 zväzok
- olivový olej – 4 PL
- jablčný ocot – 3 PL
- med – 1 PL
- čierne korenie, soľ
Postup:
Repu dobre umyte a uvarte v osolenej vode domäkka. Nechajte ju vychladnúť. Potom ju ošúpte, nakrájajte na plátky a vložte do misy. Z jablčného octu, medu a trochy soli spravte zálievku, nalejte ju do misy s cviklou a nechajte 15 minút marinovať. Plátky repy poukladajte na tanier, pridajte nakrájanú mozzarellu, posypte rukolou, čiernym korením a pokvapkajte olejom.