Marhuľovo-paprikové čatní

Náročnosť: 2 bábovky
Stačí na: 6 pohárov à 375 ml
Doba prípravy: asi 35 minút

Prísady:
4 PL olivového oleja
500 g žltých paprík očistených a nakrájaných na malé kúsky
200 g červenej cibule olúpanej a nakrájanej na malé kúsky
1 kg marhúľ odkôstkovaných a nakrájaných na malé kúsky
2 čili papričky očistené a nasekané najemno
2 KL nasekaného tymianu
100 ml octu
1 balenie Želírovacieho cukru Extra 2:1 Dr.Oetker
asi 2 ½ KL soli
½ KL čerstvo namletého korenia
1 balíček Pomôcky na konzervovanie Dr.Oetker

Príprava:

1. Vo väčšom hrnci rozpálime olivový olej, pridáme papriku, cibuľu a podusíme. Pridáme marhule, čili papričky, tymian, ocot a dobre premiešame s Extra želírovacím cukrom. Všetko za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Zmes osolíme, okoreníme a vmiešame pomôcku na konzervovanie.
2. Plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Tip: Miesto marhúľ môžeme do čatní použiť aj nektárinky alebo slivy.
Čili papričky sú veľmi ostré, pri ich spracovaní použijeme gumené rukavice.

Dodá každému grilovaniu šmrnc.


 

Dr.Oetker Želírovací cukor Extra 2:1
Jedno balenie Želírovacieho cukru Extra 2:1 postačí na 1 kg ovocia alebo 1 l ovocnej šťavy a varí sa len 5 minút. Keďže Želírovací cukor Extra 2:1 obsahuje kompletnú receptúru na spracovanie ovocia, na prípravu džemu, marmelády alebo želé stačí pripadať iba potrebné množstvo ovocia.
Odporúčaná maloobchodná cena je 1,69 EUR.


Dr.Oetker Pomôcka na konzervovanie
Účinne ochraňuje spracovávané ovocie a zeleninu pred plesňami a kvasením a zároveň pôsobí ako konzervačný prípravok. Vhodná do džemov, marmelád, kompótov, sirupov, toppingov aj do nakladanej zeleniny.
Odporúčaná maloobchodná cena je 0,25 EUR.