Marhuľovo-nektárinkový džem so sektom
Vystačí na: asi 5 pohárov à 350 ml
Doba prípravy: asi 30 minút
Prísady:
600 g marhúľ (očistených a vykôstkovaných)
600 g nektáriniek (očistených a vykôstkovaných)
200 ml sektu
1 balenie Želírovacieho cukru Super 3 : 1 Dr.Oetker
Príprava:
1. Na prípravu džemu marhule a nektárinky čiastočne rozmixujeme vo veľkom hrnci pomocou ponorného mixéra. Pridáme sekt a želírovací cukor. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
2. Na tanierik kvapneme 1–2 KL práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.
3. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzatvoríme viečkom, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
TIP: Sekt môžeme nahradiť grapefruitovým džúsom.