Marhuľové tiramisu

Ingrediencie :
Krém:

    • 250 g mascarpone
    • 3 vajcia
    • 2 lyžičky práškového cukru
    • štipka soli
môžeme pridať:
    • horké kakao
    • amaretto
    • šálka čerstvo zaliatej instantnej kávy
    • marhuľovo smotanové piškóty dr Gerard
Spôsob prípravy
Krém:

Žĺtky oddelíme od bielkov. Bielky vyšľaháme so štipkou soli. Potom jemne vyšľaháme mascarpone. V ďalšej nádobe vymiešame žĺtky s cukrom, a pridáme mascarpone za stáleho miešania. Nakoniec opatrne pridáme bielky.
 
môžeme pridať:
Do vychladnutej kávy pridáme amaretto.
Do pripravenej nádoby ukladáme postupne: piškóty namočené v káve s amarettom, krém, štipku kakaa, znovu piškóty, krém, a nakoniec ozdobíme kakaom.