Marhuľové tiramisu
Ingrediencie :
Krém:
• 250 g mascarpone
• 3 vajcia
• 2 lyžičky práškového cukru
• štipka soli
môžeme pridať:
• horké kakao
• amaretto
• šálka čerstvo zaliatej instantnej kávy
• marhuľovo smotanové piškóty dr Gerard
Spôsob prípravy
Krém:
Žĺtky oddelíme od bielkov. Bielky vyšľaháme so štipkou soli. Potom jemne vyšľaháme mascarpone. V ďalšej nádobe vymiešame žĺtky s cukrom, a pridáme mascarpone za stáleho miešania. Nakoniec opatrne pridáme bielky.
môžeme pridať:
Do vychladnutej kávy pridáme amaretto.
Do pripravenej nádoby ukladáme postupne: piškóty namočené v káve s amarettom, krém, štipku kakaa, znovu piškóty, krém, a nakoniec ozdobíme kakaom.