Marcipánový adventný kalendár

Náročnosť: 1 bábovka
Doba prípravy: asi 30 minút
Vystačí na: 24 porcií

Prísady:

Na marcipánovú hmotu:
2 balíčky Marcipánu Dr.Oetker
30 g práškového cukru
2 zarovnané PL kakaa
sušené marhule
celé mandle
celé lieskové oriešky

Na ozdobenie:
1 balíček Polevy tmavej Dr.Oetker
Zdobenie 4 druhy zlaté/strieborné Dr.Oetker
Tubičiky na zdobenie 4 farby Dr.Oetker

Na prípravu adventného kalendára potrebuejeme:
stužka
etiketa s číslicami 1-24
hodvábny papier
farebný celofán

 

Príprava:

1. Na prípravu marcipánovej hmoty ručne prepracujeme marcipán s cukrom a kakaom. Z marcipánovej hmoty vytvarujeme valček, ktorý nožom rozdelíme na 24 rovnakých kúskov. Do každého kúska zabalíme marhuľu alebo oriešok a vytvarujeme bonbóniky rôznych tvarov.
2. Na ozdobenie rozpustíme v kastróliku vo vodnom kúpeli polevu. Jednotlivé tvary namáčame do polevy, ihneď ozdobíme perličkami a necháme zatuhnúť.
3. Tubičkami napíšeme na bonbóniky číslice od 1 do 24 a necháme zatuhnúť.
4. Na stužku navlečieme etiketu s číslicou. Z hodvábneho papiera alebo celofánu vystrihnime kolieska (priemer kolieska od veľkosti bonbónu). Do stredu kolieska položíme bonbón a pomocou gumičky alebo stužky zaviažeme tak, aby sme vytvorili mešec.
5. Do vázy vložíme vetvičky, ktoré ozdobíme mešcami z adventného kalendára.

TIP: Materiál na prípravu adventného kalendára možno zakúpiť v papiernictvách či obchodoch s darčekovým sortimentom.