Mandľové kakaové hviezdičky

Náročnosť: 1 bábovka
Doba prípravy: asi 20 minút
Doba pečenia: asi 15 minút
Vystačí na: asi 40 kusov

Prísady:

Na cesto:
3 bielky
250 g preosiateho práškového cukru
½ KL Arómy mandľovej Dr.Oetker
300 g mletých mandlí
25 g preosiateho kakaa

Na ozdobu:
1 balíček Polevy tmavej Dr.Oetker

Ešte potrebujeme:
2 plechy na pečenie (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač
formičku v tvare hviezdičky (Ø 5 cm)

Príprava:

1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Postupne zašľaháme cukor a arómu. Odoberieme 5 PL snehu na potretie hviezdičiek. Mandle zmiešame s kakaom a na najnižšom stupni krátko zašľaháme do snehu.
2. Na pracovnej ploche posypanej práškovým cukrom cesto rozvaľkáme na plát s hrúbkou asi 0,5 cm. Formičkou povykrajujeme hviezdičky a prenesieme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Hviezdičky potrieme pomocou lyžičky snehom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 140 °C
Teplovzdušná rúra: 120 °C
Plynová rúra: stupeň 1

Doba pečenia: asi 15 minút

3. Hviezdičky necháme vychladnúť.
4. Polevu pripravíme podľa návodu na obale, odstrihneme malý rožtek a hviezdičky ozdobíme.

TIP: 20 g práškového cukru môžeme nahradiť 1 balíčkom Škoricového cukru Dr.Oetker.
V dobre uzavretej nádobe môžeme hviezdičky uchovávať 2 týždne.