Malinové srdiečka
asi 25 ks
Stredne náročné
Romantické srdcia z lásky určite potešia každú drahú polovičku. Jednoduchá príprava pomocou Venčekov Dr. Oetker. Nebojte sa toho, za ten úsmev to stojí.
Zloženie
Na cesto
- 1 balenie Venčeky Dr. Oetker
- 250 ml voda
- 125 g margarín
- 3 ks vajca
- Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
Na náplň
- zmes na náplň z Venčekov Dr. Oetker (súčasť balenia)
- 650 ml mlieko
- 150 g maslo zmäknuté
- 40 g cukor práškový
- Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
- 125 g maliny
Okrem toho potrebujeme
- elektrický ručný šľahač
- cukrárske vrecko so zrezanou špičkou
- 2 plechy na pečenie
- Venčeky Dr. Oetker
- Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
- Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
Príprava:
Celkovo: 50 min
Príprava: 30 min
Doba pečenia: 20 min
1. Zo zmesi na prípravu cesta pripravíme odpaľované cesto s vodou, margarínom a vajcami podľa návodu na obale. Na vnútorné strany cukrárskeho vrecka nastriekame gélovú farbu. Cesto po častiach nanášame do cukrárskeho vrecka so zrezanou špičkou a podľa potreby pridávame do vrecka farbu. Na tukom vymastený plech nastriekame tvary srdiečok (ø 6 cm). Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Počas prvých 15 minút pečenia rúru neotvárame.
Doba pečenia: asi 20 - 25 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
2. Srdiečka necháme vychladnúť.
3. Zo zmesi na prípravu krému a mlieka uvaríme krém podľa návodu na obale. Maslo vyšľaháme s cukrom šľahačom dohladka a po častiach doň na najvyššom stupni zašľaháme vychladnutý krém.
4. Srdiečka pozdĺžne prekrojíme a pomocou cukrárskeho vrecka naplníme krémom a ozdobíme malinami. Uchovávame v chladničke.
Zdroj foto: Dr. Oetker