Malinové mini cupcakes

Ingrediencie na cesto:

150 g hladkej múky
100 g mandľovej múky
110 g masla
130 g kryštálového cukru
8 g prášku do pečiva
3 vajcia
štipka soli
150 g malín

Ingrediencie na krém:

200 g masla
80 g práškového cukru
250 g mascarpone
100 g bielej čokolády
HARIBO srdiečka na ozdobenie

Postup:

    1. Maslo nechajte zmäknúť na izbovú teplotu. Potom ho vymiešajte s cukrom do peny.
    2. Pridajte vajcia a opäť ušľahajte do peny.
    3. Prisypte hladkú múku, mandľovú múku, kypriaci prášok, soľ a znovu vyšľahajte.
    4. Rozkrájajte maliny na polovice a ručne ich vmiešajte do hotového cesta.
    5. Vyložte na plech košíčky a s pomocou lyžice ich naplňte zhruba do 2/3.
    6. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 10 minút, kým sa cesto nesfarbí do zlatista.
    7. Vo vodnom kúpeli rozpustite bielu čokoládu na krém. Medzitým vyšľahajte maslo s práškovým cukrom na bielu penu.
    8. Pridajte mascarpone a jemne ho zašľahajte. Akonáhle sa ingrediencie spoja, vmiešajte bielu čokoládu, vychladnutú na izbovú teplotu a jemne vyšľahajte. Farbu krému ľubovoľne dolaďte s pomocou gélových farieb.
    9. Pripravený krém naneste na cupcakes cukrárskou špičkou a ozdobte HARIBO srdiečkami.

Tipy:

Na zjemnenie chuti cupcakes je možné mandľovú múku najemno rozdrviť v domácom mixéri.
Používajte ingrediencie rovnakej izbovej teploty, inak hrozí, že sa cesto zrazí (ak sa tak stane, nechajte cesto odležať, aby sa teplota jednotlivých ingrediencií zjednotila, vyšľahajte a pokračujte ďalej).