Malinová vášeň

Potrebujeme:

2 balenia BB keksov (1bal – 130g)
1 balenie plátkovej želatíny (1 bal - 6 plátkov)
750 g mäkkého tvarohu
1 smotana na varenie
1 kyslá smotana
cukor podľa chuti
1 balenie mrazených malín (450g)
130 g masla
 

 

Postup:

Keksy rozmixujeme v mixéri, presypeme do misy a zmiešame s roztopeným maslom. Vznikne nám sypká zmes, ktorú poriadne zatlačíme na dno veľkej tortovej formy. Tvaroh zmiešame s kyslou smotanou a cukrom. Ak je tvaroh hrudkovitý vymixujeme ho predtým s troškou mlieka. Želatínu pripravíme podľa návodu na obale. Napučenú želatínu necháme voľne rozpustiť v jemne prihriatej smotane. Zmiešame s tvarohovou masou, dochutíme ešte cukrom a prisypeme maliny. Rýchlo premiešame a vylejeme do tortovej formy. Necháme stuhnúť, najlepšie do nasledujúceho dňa. Podávame ozdobené šľahačkovou smotanou.


SH

Image : Marian Hofierka