Listy na desiatovom papieri, ktoré pohladia vašu dušu

Starec a more príbehov, alebo Pekár a vôňa príbehov.
Možno ste čítali tieto nádherné knihy od Carstena henna a teraz je tu s novým citlivým príbehom o dvoch ľuďoch, ktorí nemôžu byť ani odlišnejší...
Listy na desiatovom papieri.

Kati Waldsteinová sa na prahu štyridsiatky rozhodla začať nový život. Prvým krokom boli listy: napísala 37 listov ľuďom, ktorí nejakým spôsobom ovplyvnili jej doterajší život. Listy napísané na desiatovom papieri, ktorý pre Kati roky odkladal jej otec, dostali priateľská predavačka v pokladnici supermarketu, prísna učiteľka matematiky, ľahostajný exmanžel a ďalší adresáti.

Vždy keď sa dalo, doručila list pešo. Trvalo to síce dlhšie, ale upokojovalo ju to viac, než keby sedela v aute a nemohla sa hýbať. Napriek tomu sa jej srdce v hrudi zakaždým prudko rozbúchalo.

Kati ako dobrovoľníčka zadarmo strihá bezdomovcov na týždennom trhu. Tam stretne tuláka Severina, muža, ktorý miluje klasickú hudbu a rád číta knihy. Kati si čoskoro uvedomí, že majú mnoho spoločného, napríklad aj minulosť, s ktorou sa treba vyrovnať. S Kati navštívime kadernícky salón Madame Catherine či Múzeum Arktídy, zoznámime sa s dvojicou sobov a zistíme, prečo na ňu zanevrel jej milovaný otec.

Zaujímavý životný príbeh Kati a Severina neschádza z mysle ani po dočítaní knihy. Hoci ich životy neboli najšťastnejšie a všeličo sa obrátilo na zlé, sami sa musia rozhodnúť ako ďalej. Lebo osud možno rozhoduje o tom, kto človeku príde do života, ale srdce rozhoduje, kto v ňom ostane

Dojímavý, srdečný a láskavý príbeh, také sú Listy na desiatovom papieri. Rozprávanie o láske a slobode, o nezávislosti duše i srdca, o túžbe niekam patriť. Je to milé, zábavné a očarujúce. Ak milujete inšpiratívne príbehy, ktoré vám vedia vojsť pod kožu a dotknúť sa vášho srdca, siahnite po tejto novinke.

Carsten Sebastian Henn, nemecký spisovateľ, dramatik a novinár, sa narodil v roku 1973 v Kolíne nad Rýnom. Vyštudoval národopis, sociológiu a geografiu a vzdelanie si doplnil v Austrálii ďalším štúdiom etnografie a vinohradníctva. Jeho autorský záber je široký – píše poéziu, drámu, kriminálne aj ľúbostné romány, knihy o psoch, o jedle či príbehy na dovolenkové čítanie. Pre noviny píše o víne a hodnotí úroveň reštaurácií. Ak sa práve nevenuje svojej vášni pre varenie, určite pátra po nových kulinárskych zážitkoch. Vďaka jeho záľubám mu v jeho vlasti udelili titul „Nemecký kráľ kulinárskych krimirománov“.