Linecké kvietky

Doba prípravy: asi 30 minút
Doba pečenia: asi 10 minút

Prísady:

Na cesto:
300 g hladkej múky
½ balíčka Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
3 balíčky Pudingu Originál s jahodovou príchuťou Dr.Oetker
100 g práškového cukru
250 g zmäknutého masla alebo margarínu
1 vajce

Na náplň:
1 pohárik jahodového džemu

Na ozdobenie:
1 balenie Tubičiek na zdobenie Dr.Oetker
lentilky

Ešte potrebujeme:
plech na pečenie
papier na pečenie
váľok
formičku na vykrajovanie v tvare kvietka

Príprava:
1. Na prípravu cesta zmiešame v mise múku, kypriaci prášok, pudingy a cukor. Pridáme maslo alebo margarín, vajce a ručne vypracujeme hladké cesto.
2. Cesto vyvaľkáme na zľahka pomúčenej pracovnej ploche na plát s hrúbkou asi 4 mm. Formičkou povykrajujeme kvietky a prenesieme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra:            180 °C
Teplovzdušná rúra:     160 °C
Plynová rúra:           stupeň 3


Doba pečenia: asi 10 minút

3. Upečené kvietky necháme vychladnúť a vždy 2 kúsky zlepíme džemom. Ozdobíme tubičkami a lentilkami podľa vlastnej fantázie.
4. Namiesto kvietkov môžeme vykrajovať aj iné veľkonočné alebo jarné motívy.