Linecké kolieska

Suroviny:

600 g hladkej múky
400 g masla alebo palmarinu
200 g práškového cukru
1 vanilkový cukor
citrónová kôra
2 žĺtky
na špic noža prášku do pečiva
džem


Postup:
Uvedené suroviny zmiesime do hladkého cesta. Cesto uložíme do chladničky odležať cca na 2 hodiny.
Odpočinuté cesto rozdelíme na dve časti, ktoré postupne rozvaľkáme na hrúbku asi 4 mm a vykrajujeme kolieska. Do polovice koliesok urobíme v strede malé koliesko - očko. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Pečieme vo vyhriatej rúre asi pri 170°C do ružova. Po vychladnutí plníme ľubovoľným džemom, posypeme práškovým cukrom a uložíme do krabíc v chladnejšej miestnosti, kde vydrží dlhšiu dobu čerstvé.