Linecké koláčiky- zdravšia verzia
Suroviny:
- 200 g pohánkovej múky
- 140 g kvalitného masla
- 60 g trstinového cukru
- 2 žĺtky
- vanilka podľa chuti (vanilkový lusk)
- citrónová kôra
- na zliepanie bio marmeláda
Postup:
Najskôr urobte z masla a žĺtkov hladkú masu, pridajte do nej trstinový cukor, vanilku a kôru z citróna. Postupne pridávajte pohánkovú múku a vypracujte kompaktné cesto. Urobte z neho bochník, zabaľte ho do fólie a nechajte v chladničke niekoľko hodín odpočívať. Potom z neho vyvaľkajte tenký plát (nezabudnite dať pod plát dostatok múky, aby sa nelepilo) a vykrajujte rozličné tvary. Pečte pri nižšej teplote (cca okolo 150 stupňov Celzia), aby vám koláčiky neprihoreli. Po vychladnutí pečivo zliepajte kvalitnou marmeládou.