Linecké koláčiky- zdravšia verzia

Suroviny:

  • 200 g pohánkovej múky
  • 140 g kvalitného masla
  • 60 g trstinového cukru
  • 2 žĺtky
  • vanilka podľa chuti (vanilkový lusk)
  • citrónová kôra
  • na zliepanie bio marmeláda


Postup:

Najskôr urobte z masla a žĺtkov hladkú masu, pridajte do nej trstinový cukor, vanilku a kôru z citróna. Postupne pridávajte pohánkovú múku a vypracujte kompaktné cesto. Urobte z neho bochník, zabaľte ho do fólie a nechajte v chladničke niekoľko hodín odpočívať. Potom z neho vyvaľkajte tenký plát (nezabudnite dať pod plát dostatok múky, aby sa nelepilo) a vykrajujte rozličné tvary. Pečte pri nižšej teplote (cca okolo 150 stupňov Celzia), aby vám koláčiky neprihoreli. Po vychladnutí pečivo zliepajte kvalitnou marmeládou.