Linecké koláčiky bez cukru

  • 150 g mandľovej múky s vyšším obsahom bielkovín
  • 50 g kokosovej múky s vyšším obsahom bielkovín
  • 20 g psyllia
  • 80 g erythritolu múčka
  • 150 g masla
  • 1 žĺtok a 1 celé vajce
  • 1/2 kávovej lyžičky prášku do pečiva
  • čerstvá vanilka
  • citrónová kôra

Postup
Zo surovín vypracujte cesto. Pozor, pred upečením je veľmi krehké. Na vyvaľkanie použite potravinovú fóliu, ktorú dajte pod cesto aj pod valček. Zľahka stlačte formičku a preneste na plech s papierom na pečenie. V silikónových formičkách sa jednotlivé tvary pečú skvelo, len ich je potrebné pred vyklopením nechať vychladnúť. Pečte cca 7 minút pri teplote 160°C. Po vychladnutí jemne poprášte múčkovým erythritolom a spojte lekvárom bez cukru. Vyberte si lekvár alebo džem dôkladne a použite zdravšiu alternatívu, ktorá nie je plná zbytočného cukru. Záleží už len na vás, či uprednostníte kyslejšie alebo sladšie ovocie.