Letný šalát s tofu

2 porcie

Suroviny:
320 g údeného tofu
1 balenie čerstvej rukoly
2 hrste jahôd
2 broskyne
soľ
4 ČL citrónovej šťavy
olivový olej

Postup:
    1. Rozohrejeme si gril, grilovaciu panvicu alebo toastovač,  podľa toho, čo máme k dispozícii. Broskyňu nakrájame na plátky, tofu prekrojíme na polovice.
    2. Na rozohriaty gril, grilovaciu panvicu alebo toastovač položíme plátky broskyne, tofu a grilujeme.
    3. Medzitým  rukolu opláchneme pod tečúcou vodou, necháme odkvapkať a dáme do hlbokej misky.
    4. Umyté jahody nakrájame a pridáme k rukole. Šalát ochutíme olivovým olejom, citrónovou šťavou a  soľou podľa chuti.
    5. Keď grilované broskyne zmäknú a tofu získa hnedú kôrku, vyberieme ich z grilu a servírujeme na šaláte.

Recepty a foto: Lunter