Letný guláš
Potrebujeme: 120 g cibule, 0,5 dl oleja, 5 g sladkej mletej papriky, soľ, vegegu, korenie, rascu, 200 g čerstvých húb, 5 zelených paprík, 4-5 strúčikov cesnaku, 1/8 l kyslej smotany, 10 g hladkej múky, 20 g kečupu
Ako na to: Na oleji do sklovita opražíme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme mletú červenú papriku, soľ, rascu, mleté čierne korenie a nakoniec dobre očistené, umyté a na menšie kúsky nakrájané huby. Podlejeme trochou horúcej vody, dochutíme vegetou alebo masoxom a dusíme na slabom plameni. K hubám pridáme na kolieska pokrájané papriky. Keď sú huby a papriky mäkké, dochutíme guláš rozotretým cesnakom, kečupom, kyslou smotanou, v ktorej sme rozmiešali hladkú múku a ešte chvíľu podusíme. Podávame s chlebom.