LAHODNÉ TEKVICOVÉ KARÍ

Jednoduché, pomerne lacné, sýte, nízkokalorické, zdravé, chutné, originálne, rýchle a ako hlavné jedlo dokonalé pre vegetariánov.

Na dve až štyri porcie potrebujete:

- ½ kg oranžovej tekvice pokrájanej na kocky
- 1 pokrájanú cibuľu
- 2 najemno pokrájané zelené čili papričky
- 2 najemno pokrájané červené čili papričky
- 5 pretlačených strúčikov cesnaku
- 300 ml kokosového mlieka
- 1 pohár vody
- 1 lyžičku kurkumy
- 1 lyžičku karí korenia
- 2,5 centimetrový kúsok postrúhaného zázvoru
- maslo

V miske pomiešajte čili papričky, cesnak, zázvor, korenia, vodu a kokosové mlieko. V panvici zohrejte maslo a niekoľko minút opražte kocky tekvice a cibuľu. Pridajte zmes s kokosovým mliekom, nechajte zovrieť a následne znížte teplotu a varte dovtedy, kým tekvica nezmäkne a omáčka nezhustne.

Ak je to potrebné, pridajte vodu, naraz však maximálne polovicu šálky. Na konci môžete pridať trochu soli. Podávajte s ryžou.