
Kysnutý veľkonočný vrkoč
Ingrediencie:
Na náplň:
-
100 g mleté mandle
-
100 g cukor
-
5 lyžíc strúhanky
-
2 jablká, olúpané a nastrúhané
-
1 balíček makovej náplne Dr. Oetker
Na cesto:
-
550 g hladkej múky
-
1 balíček droždia Dr. Oetker
-
štipka soli
-
1 balíček vanilínového cukru Dr. Oetker
-
2 balíčky trstinového cukru s rumovou arómou Dr. Oetker
-
80 g cukru
-
2 balíčky citrónovej kôry Dr. Oetker
-
30 g tekutého medu
-
1 vajce
-
250 ml vlažného mlieka
-
70 g zmäknutého masla
Na potretie a posypanie:
-
1 vajce
-
mak
-
sekané mandle
-
1 balíček škoricového cukru Dr. Oetker
Postup:
-
Príprava náplne: Zmiešajte mandle, cukor, strúhanku a nastrúhané jablká.
-
Príprava cesta: V mise zmiešajte múku, droždie, soľ, vanilínový cukor, trstinový cukor, citrónovú kôru, med, vajce, mlieko a maslo. Vypracujte hladké cesto a nechajte kysnúť asi 45 minút.
-
Zapletenie vrkoča: Cesto rozdeľte na 3 časti, každú vyvaľkajte, naplňte mandľovo-jablkovou náplňou, zrolujte a vytvorte vrkoč.
-
Pečenie: Povrch potrite vajcom, posypte makom, mandľami a škoricovým cukrom. Pečte pri 180°C (160°C s ventilátorom) asi 40 minút.
Po upečení nechajte vychladnúť.
Zdroj: https://www.oetker.sk/
Nechajte sa inšpirovať receptami, ktoré spájajú osvedčené postupy s tvorivými nápadmi pre nezabudnuteľné sviatočné hodovanie. Viac nájdete tu!
Zdroj foto: Dr. Oetker