Kysnutý slivkový koláč

300 g hladkej muky, 1 dl mlieka, 2 zltky, 40 g masla, 40 g praskoveho cukru, slivky podla chuti, sol

 

 Kvasok: 2 dl mlieka, 60 g hladkej muky, 20 g drozdia, 20 g praskoveho cukru

 

Z mlieka, muky, cukru a drozdia si pripavime kvasok a nechame ho vykysnut. Do preosiatej muky zamiesame sol, pridame zltky, vlazne mlieko, rozpustene a trochu prihriate maslo, cukor a vykysnuty kvasok. Spolu dobre vypracujeme a urobime okruhly bochnik. Prikryjeme a nechame vykysnut v teplej miesnosti. Potom ho rukou roztlacime tak, aby cesto zaplnilo cely plech. Navrch poukladame rozpolene slivky a posypeme cukrom. Pecieme v dobre teplej rure. Slivky mozeme posypat aj pomletymi orechmi.