Kysnutý lekvárový koláč

280 g hladkej muky, sol, vajce, zltok, 60 g praskoveho cukru, 80 g masla, 1 dl mlieka, tuk na vymastenie plechu, slivkovy lekvar

 

 

Kvasok: 2 dl mlieka, 15 g drozdia, 10 g praskoveho cukru, 60 g hladkej muky

 

 

Posypka: 40 g masla, 40 g hrubej muky, 40 g praskoveho cukru

 

 Z mlieka, drozdia, cukru a muky pripravime kvasok, ktory nechame vykysnut na teplom mieste. Preosiatu muku osolime, pridame rozslahane vajce, zltok, cukor, roztopene maslo, vykysnuty kvasok, vlazne mlieko a zamiesime cesto, ktore nechame vykysnut na teplom mieste. Vykysnute cesto roztiahneme na dobre vymasteny plech, natrieme vrstvou lekvaru, povrch posypeme posypkou a upecieme vo vyhriatej rure.

 

Posypka: Maslo, muku a cukor zmiesame a rukou rozmrvime.