Kyslé šči s kapustou
Potrebujeme:
- 300 g bravčového mäsa,
- 400 g kyslej kapusty,
- 40 g cibule,
- 30 g masla,
- 20 g múky,
- 200 g zemiakov,
- 1 dl smotany,
- mleté čierne korenie,
- bobkový list,
- vývar z mäsa,
- soľ
Ako na to:
Kyslú kapustu opražíme na cibuľke zapenenej na masle. Pridáme mleté čierne korenie, bobkový list, zaprášime múkou, zalejeme vodou alebo vývarom z mäsa, posolíme a uvaríme. (Ak varíme v polievke aj mäso, vkladáme ho variť spolu s kapustou. Vtedy použijeme vodu.) Keď je kapusta už takmer mäkká, pridáme očistené zemiaky pokrájané na kocky a dovaríme. Smotanu pridávame až na tanieri. Mäso možno podávať v polievke alebo osobitne ako hlavné jedlo.