Kyslé šči s kapustou

Potrebujeme:

  • 300 g bravčového mäsa,
  • 400 g kyslej kapusty,
  • 40 g cibule,
  • 30 g masla,
  • 20 g múky,
  • 200 g zemiakov,
  • 1 dl smotany,
  • mleté čierne korenie,
  • bobkový list,
  • vývar z mäsa,
  • soľ

 
Ako na to:

Kyslú kapustu opražíme na cibuľke zapenenej na masle. Pridáme mleté čierne korenie, bobkový list, zaprášime múkou, zalejeme vodou alebo vývarom z mäsa, posolíme a uvaríme. (Ak varíme v polievke aj mäso, vkladáme ho variť spolu s kapustou. Vtedy použijeme vodu.) Keď je kapusta už takmer mäkká, pridáme očistené zemiaky pokrájané na kocky a dovaríme. Smotanu pridávame až na tanieri. Mäso možno podávať v polievke alebo osobitne ako hlavné jedlo.