Kuracie stehná s mrkvovými hranolkami a arašidovým dresingom
Varíme chutne a lacno s foodblogerkou Tatianou Olejnik Leovou
Ingrediencie:
8 ks kuracích stehien, 8 plátkov slaniny, 2 ČL sladkej mletej papriky, soľ, čierne korenie
Mrkvové hranolky:
800 g mrkvy, olej, 3 ČL karí korenia, 2 ČL sladkej mletej papriky, soľ, čierne korenie
Dresing:
Hrsť K-Classic arašidov, 50 ml oleja, šťava z ½ citróna, 1-2 strúčiky cesnaku, trochu vody, soľ, čierne korenie
Postup:
Mrkvu očistíme a nakrájame na hranolčeky. V miske si zmiešame karí, mletú papriku, soľ a čierne korenie a hranolky obalíme v tejto zmesi. Hranolky pečieme na plechu, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie pri 180 stupňoch Celzia zhruba 20 minút. Po 20 minútach hranolky premiešame a dáme dopiecť asi na 15 minút. Kuracie stehná umyjeme, osušíme papierovou utierkou, osolíme, okoreníme, posypeme mletou paprikou, obalíme v slaninke a dáme piecť na 180 stupňov Celzia približne na 25 minút. Dresing pripravíme rozmixovaním všetkých ingrediencií.