Kuracie krídelká v BBQ marináde
Suroviny
- 12 kuracích krídelok
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička sušeného cesnaku
- ¼ lyžičky kajenského korenia
- ½ lyžičky cukru
- ½ lyžičky mletej papriky
- Olej v spreji
Na marinádu
- 1 hrnček Otma barbecue omáčky
- ½ hrnčeka medu
- 1 lyžička kečupu
- Šťava z limetky
- ½ lyžičky sušeného cesnaku
- 2 hrsti čerstvého koriandru
Na ozdobu
- Sezamové semiačka
- Čerstvý koriander
- Nakrájaná limetka
Trúbu predhrejeme na 190 °C. Krídelká umyjeme a osušíme. Plech vyložíme papierom na pečenie a zľahka postriekame olejom v spreji.
V miske zmiešame soľ, sušený cesnak, kajenské korenie, cukor a mletú papriku. Premiešame a zmesou potrieme kuracie krídelká. Vyskladajte ich na pripravený plech a pečte 40 minút. Nezabudnite ich počas pečenia jedenkrát obrátiť.
Medzitým si pripravíme marinádu. Med ľahko prihrejte vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke a primiešajte k nemu omáčku, kečup a šťavu z limetky. Potom prisypte sušený cesnak a 2 lyžičky nadrobno nasekaného koriandru a premiešajte.
Krídelká z oboch strán potrite marinádou a dajte na 5 minút dopiecť.
Podávajte s limetkou, posypané sezamom a ozdobené koriandrom. Ako príloha sa hodí opečená bagetka.