Kuracie krídelká v BBQ marináde

Suroviny

  • 12 kuracích krídelok
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička sušeného cesnaku
  • ¼ lyžičky kajenského korenia
  • ½ lyžičky cukru
  • ½ lyžičky mletej papriky
  • Olej v spreji

Na marinádu

  • 1 hrnček Otma barbecue omáčky
  • ½ hrnčeka medu
  • 1 lyžička kečupu
  • Šťava z limetky
  • ½ lyžičky sušeného cesnaku
  • 2 hrsti čerstvého koriandru

Na ozdobu

  • Sezamové semiačka
  • Čerstvý koriander
  • Nakrájaná limetka

 

Trúbu predhrejeme na 190 °C. Krídelká umyjeme a osušíme. Plech vyložíme papierom na pečenie a zľahka postriekame olejom v spreji.

V miske zmiešame soľ, sušený cesnak, kajenské korenie, cukor a mletú papriku. Premiešame a zmesou potrieme kuracie krídelká. Vyskladajte ich na pripravený plech a pečte 40 minút. Nezabudnite ich počas pečenia jedenkrát obrátiť.

Medzitým si pripravíme marinádu. Med ľahko prihrejte vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlnke a primiešajte k nemu omáčku, kečup a šťavu z limetky. Potom prisypte sušený cesnak a 2 lyžičky nadrobno nasekaného koriandru a premiešajte.

Krídelká z oboch strán potrite marinádou a dajte na 5 minút dopiecť.

Podávajte s limetkou, posypané sezamom a ozdobené koriandrom. Ako príloha sa hodí opečená bagetka.