Krvavnice s plneným zemiakom a restovanou zeleninou

 Potrebujeme

4 ks    krvavníc
2cl    slnečnicového oleja
2 ks    väčších zemiakov
3 dcl     creme fraiche/kyslá smotana
100 g jarnej cibule
50 g     Oravskej slaniny Mecom
soľ, čierne korenie   

1 strúčik cesnaku
50 g    fazule
50 g    červenej cibule
50 g    šampiňónov
50 g    Oravskej slaniny Mecom
50 g    kalerábu
soľ, čierne korenie

Postupujeme

Zemiaky umyjeme a po dĺžke narežeme šupku dookola. Rozohrejeme rúru na 180 stupňov a dáme ich piecť do mäkka. Necháme ich trochu vychladnúť a rozrežeme na polovicu na mieste, kde sme si narezali šupku.
Lyžicou vydlabeme zemiaky tak, aby šupka zostala neporušená. Pridáme nakrájanú jarnú cibuľku, opečenú Oravskú slaninu, creme fraiche, osolíme a okoreníme. Hmotu dobre premiešame a naplníme do vydlabaných zemiakov. Zemiaky zapečieme cca 8 minút v rúre.
Na panvici opečieme Oravskú slaninu, pridáme šampiňóny, cibuľu, cesnak, fazuľu a kaleráb. Osolíme a okoreníme.
Krvavnice na miernom ohni opečieme na panvici.

Užitočné rady o varení a veľa chutných receptov nájdete na stránke www.viemecovamchuti.sk.