Krvavnice s plneným zemiakom a restovanou zeleninou
Potrebujeme
4 ks krvavníc
2cl slnečnicového oleja
2 ks väčších zemiakov
3 dcl creme fraiche/kyslá smotana
100 g jarnej cibule
50 g Oravskej slaniny Mecom
soľ, čierne korenie
1 strúčik cesnaku
50 g fazule
50 g červenej cibule
50 g šampiňónov
50 g Oravskej slaniny Mecom
50 g kalerábu
soľ, čierne korenie
Postupujeme
Zemiaky umyjeme a po dĺžke narežeme šupku dookola. Rozohrejeme rúru na 180 stupňov a dáme ich piecť do mäkka. Necháme ich trochu vychladnúť a rozrežeme na polovicu na mieste, kde sme si narezali šupku.
Lyžicou vydlabeme zemiaky tak, aby šupka zostala neporušená. Pridáme nakrájanú jarnú cibuľku, opečenú Oravskú slaninu, creme fraiche, osolíme a okoreníme. Hmotu dobre premiešame a naplníme do vydlabaných zemiakov. Zemiaky zapečieme cca 8 minút v rúre.
Na panvici opečieme Oravskú slaninu, pridáme šampiňóny, cibuľu, cesnak, fazuľu a kaleráb. Osolíme a okoreníme.
Krvavnice na miernom ohni opečieme na panvici.
Užitočné rady o varení a veľa chutných receptov nájdete na stránke www.viemecovamchuti.sk.