Krtkova torta na plechu

Cesto:
320g hladkej múky, 180g práškového cukru, 3 vajcia, 3 PL kakaa, 2dl oleja, 2dlml mlieka, 1 prášok do pečiva Dr.Oetker


Krém:
1 a 1/2 vanilkového pudingu Dr.Oetker, 250ml mlieka, 3PL lyžice kryštálového cukru, 2 kyslé smotany, 250g jemného tvarohu,1 šľahačková smotana,1 stužovač šľahačky Dr.Oetker,1 vanilkový cukor Dr.Oetker, 1 horká čokoláda a cca 5 ks banánov.


Postup:
Práškový cukor si vymiešame so žĺtkami dopenista, do nich postupne-naozaj postupne pridávame po troche oleja.. nie naraz... cestíčko bude pekne hustnúť a rásť. Postupne pridávame po troche vlažné mlieko. V miske si zmiešame múku, prášok do pečiva a kakao, pridáme to k žĺtkovej časti....pekne premiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Pridáme ho do cestíčka a naozaj zľahka vmiešame.. získame krásne nadýchanú masu. Cesto vylejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na 160 stupňov 25-30 minút. Rozmer plechu cca 27x36 cm.
Kým cesto chladne, uvaríme si puding... potrebujeme 250ml mlieka, 3 lyžice kryštálového cukru 1 a pol vanilkového pudingu. Necháme vychladnúť! Vyšľaháme tvaroh+kyslé smotany s vanilkou do masy po lyžiciach pridávame vychladnutý puding. Do tejto masy pridáme nastrúhanú čokoládu na varenie. Dotuha vyšľaháme šľahačku a šup s ňou do straccatelového krému :).

Vychladnutý upečený koláčik si z krajov narežeme a taktiež stredom-akoby šachovnicovo a cestíčko budeme vydlabávať.... pozor nie až ku dnu! Na vydlabanú časť poukladáme pozdĺžne prekrojené banány. Na ne rovnomerne rozotrieme straccatelovú plnku.Vydlabané kúsky koláča rozmrvíme a navrstvíme na krém. Koláčik dáme stuhnúť. Dobrú chuť.

Recept poslala naša čitateľka Gabriela Kačová.