Krémová polievka z medvedieho cesnaku
• 1 l zeleninového nebo kuracieho vývaru
• 30g masla
• 100ml 40% smotany
• 170 g listov medvedieho cesnaku
• soľ, korenie podľa chuti
Zelenina pokrájaná na kúsky: •
• 1 ks cibule
• 50g stonkového zeleru
• 200 g olúpaných zemiakov
Postup:
Všetky suroviny okrem medvedieho cesnaku a smotany vložte do polievkovaru zapnite program „krémové polievky“. 7 minút pred koncom programu prilejte vrchným otvorom smotanu, 5 minút pred ukončením programu vložte listy medvedieho cesnaku. Ak nepatríte k chytrým gazdinkám, ktoré majú doma skvelého kuchynského pomocníka v podobe polievkovaru, postupujte pri príprave krémovej polievky obvyklým spôsobom: na masle speňte cibuľu, chvíľu orestujte spolu s pokrájanou zeleninou a zalejte vývarom. Keď je zelenina mäkká, pridajte listy medvedieho cesnaku a rozmixujte polievku ponorným tyčovým mixérom. Na záver nechajte prevrieť smotanu, ochuťte soľou a korením. Polievku podávajte s chlebovými krutónmi. Z polievkovaru bude skvelá, rovnako aj pripravená klasickým spôsobom – akurát vás jej príprava bude stáť nepomerne viac času, ktorý ste mohli využiť na domáce úlohy s deťmi
Zdroj foto: TESCOMA